De samenstelling en het werkingsprincipe van mobiele telefoongameras

November 4, 2023

Laatste bedrijfsnieuws over De samenstelling en het werkingsprincipe van mobiele telefoongameras

De samenstelling en het werkingsprincipe van mobiele telefoongameras


De mobiele telefooncamera bestaat uit: PCB-bord, lens, houder en kleurfilter, DSP (voor CCD), sensor en andere componenten.

 

Het werkingsprincipe is: de scène wordt door het objectief genomen en het opgelegde optische beeld wordt op de sensor geprojecteerd.Het elektrische signaal wordt vervolgens omgezet in een digitaal signaal door middel van analoge-digitale conversie.Het digitale signaal wordt verwerkt door DSP en vervolgens verzonden. Het wordt verwerkt in de processor van de mobiele telefoon en uiteindelijk omgezet in beelden die op het scherm van de mobiele telefoon kunnen worden gezien.

 

PCB-platen
De printplaten die in camera's worden gebruikt, zijn in drie soorten verdeeld: harde platen, zachte platen en zachte-harde gecombineerde platen.

laatste bedrijfsnieuws over De samenstelling en het werkingsprincipe van mobiele telefoongameras  0

lens
De lens is een apparaat dat de scène op de sensor afbeeldt. Het bestaat meestal uit meerdere lenzen.

laatste bedrijfsnieuws over De samenstelling en het werkingsprincipe van mobiele telefoongameras  1

De lens heeft nog twee belangrijke parameters: diafragma en brandpuntsafstand.

 

Het diafragma is een apparaat dat op de lens is geïnstalleerd om de hoeveelheid licht die door de lens gaat en de sensor bereikt te regelen.Het diafragma heeft ook de functie om de scherptediepte te regelen.Bij het maken van portretten wordt de wazigheid van de achtergrond veroorzaakt door een kleine scherptediepte.

 

Diepte van het veld verwijst naar de afstand voor en achter het onderwerp, gemeten door beeldvorming die een helder beeld kan verkrijgen voor de camera.

laatste bedrijfsnieuws over De samenstelling en het werkingsprincipe van mobiele telefoongameras  2

Hoe kleiner de waarde, hoe groter het diafragma, hoe meer licht binnenkomt, hoe helderder het beeld, hoe smaller het brandpuntvlak en hoe groter de achtergrondwazigheid van het onderwerp;

 

Hoe groter de waarde, hoe kleiner het diafragma, hoe minder licht er binnenkomt en hoe donkerder het beeld.

 

De brandpuntsafstand is de afstand van het middelpunt van de lens tot het vlak van de sensor waar een scherp beeld wordt gevormd.

 

Volgens het beeldvormingsprincipe bepaalt de brandpuntsafstand van de lens de grootte van het beeld dat op de sensor wordt gevormd door het door de lens vastgelegde voorwerp.bij het fotograferen van hetzelfde objectHoe langer de brandpuntsafstand, hoe groter het beeld van het object kan worden vastgelegd.

 

Analyse van de basiskennis van de camera van de mobiele telefoon
Pixel: Wat gewoonlijk "XXX miljoen pixels" wordt genoemd, verwijst eigenlijk naar de resolutie van de camera.de kleinste lichtgevoelige eenheid) in de camera sensorBijvoorbeeld, 5 miljoen pixels betekent dat er 500 pixels in de sensor zitten.Tienduizend pixels is hetzelfde als het aantal pixels in een mobiel telefoon scherm dat bepaalt of het scherm heeft een resolutie van 720p of 1080p.

Bepalen pixels de foto kwaliteit?

Over het algemeen wordt aangenomen dat hoe hoger de pixels van de camera zijn, des te helderder de genomen foto's zijn.Het enige wat de pixels van de camera kunnen bepalen is de resolutie van de foto's die het maaktHoe hoger de resolutie van de afbeelding, hoe groter de afbeelding, maar niet hoe helderder.

Echter, de huidige mainstream mobiele telefoonschermen zijn 1080p niveau (1920×1080 pixels).Of het nu gaat om een foto van 4208×3120 pixels genomen door een 13-megapixel camera of een foto van 3200×2400 pixels genomen door een 8-megapixel camera, is het buiten het interpretatiebereik van een 1080p-scherm. , zal uiteindelijk worden weergegeven met 1920×1080 pixels, dus er is geen verschil in de helderheid gezien door het blote oog.

Wat zijn de voordelen van hoge pixels?

De grootte van de afbeelding die met een camera met hogere pixels is gemaakt is groter.Het 4208×3120 pixel monster genomen door de 13-megapixel camera kan 17 inch foto's afdrukkenDe 3200×2400 pixel sample van een 8-megapixel camera begint wazig te worden wanneer deze over 13 inch wordt afgedrukt.

Aangezien pixels niet de belangrijkste factor zijn bij het bepalen van de beeldkwaliteit, wie dan wel?

Hoewel CCD-sensoren een goede beeldkwaliteit hebben, zijn ze duur en niet geschikt voor mobiele telefoons.CMOS-sensoren worden het meest gebruikt op het gebied van mobiele telefoons vanwege hun lager stroomverbruik, prijs en uitstekende beeldkwaliteit.