Hoe werkt de camera module?

December 16, 2023

Laatste bedrijfsnieuws over Hoe werkt de camera module?

Het werkingsprincipe van een camera-module omvat meerdere componenten en technologieën.

1Een beeldsensor is een geïntegreerde schakel chip waarvan het oppervlak is bedekt met duizenden lichtgevoelige elementen (pixels).Wanneer licht de beeldsensor binnenkomt door de lens, het lichtgevoelige element zet het licht om in een elektrisch signaal.

2. Analoog-digitale converter (ADC): het elektrische signaal dat door de beeldsensor wordt uitgezonden, is een analoog signaal,met een vermogen van niet meer dan 30 W,. ADC zet continue analoge spanningssignalen om in discrete digitale waarden voor latere verwerking en opslag.

3. Beeldverwerker: Nadat het digitale signaal van analoog naar digitaal is omgezet, wordt het verder verwerkt door de beeldverwerker.kleurcorrectie, denoisering en andere bewerkingen om de beeldkwaliteit en details te optimaliseren.

4- opslag en overdracht: de verwerkte afbeeldingen kunnen in intern geheugen worden opgeslagen of via een interface worden verzonden naar een verbonden apparaat zoals een computer, smartphone of ander apparaat.Gemeenschappelijke transmissie-interfaces omvatten USB, MIPI, Ethernet, enz.

5. Beheersing en configuratie: camera-modules hebben meestal configuratie- en besturingsinterfaces, waardoor het gastapparaat cameraparameters kan instellen, zoals belichtingstijd, witbalans, scherpstelling, enz.,via softwarecommando's.

6Optische componenten: camera-modules bevatten meestal geschikte optische componenten zoals lenzen, filters en diafragma's om licht te vangen en aan te passen.Deze optische componenten beïnvloeden het gezichtsveld., brandpuntsafstand, lichttransmissie en kleurnauwkeurigheid van het beeld.

Hierboven is beschreven hoe de camera-module werkt, waarbij de beeldsensor optische beelden vastlegt, analoog-digitale conversie, digitale beeldverwerking, opslag en transmissie,en besturing en configuratieDe synergie van deze belangrijke componenten en technologieën stelt camera-modules in staat beeldgegevens op te vangen, te verwerken en over te dragen, waardoor beelden en video's kunnen worden verzameld en toegepast.

Het gebruik van de voorziening wordt beperkt tot de volgende categorieën: