Camera-module en aanverwante concepten

October 7, 2023

Laatste bedrijfsnieuws over Camera-module en aanverwante concepten

1. Basisstructuur van de camera module

laatste bedrijfsnieuws over Camera-module en aanverwante concepten  0

De kernstructuur is Lens, IR Filter en Sensor.

Een lens bestaat uit meerdere lenzen. Glaslenzen hebben goede beeldvormingseffecten maar zijn duur.
IR-filter is een infraroodfilter;
De sensor is het kerncomponent, dat functioneert als de film van een filmcamera en verantwoordelijk is voor het maken van afbeeldingen.CCD heeft een betere gevoeligheid en resolutie en wordt over het algemeen gebruikt in digitale camera'sCMOS heeft betere kosten, rendement en stroomverbruik en wordt over het algemeen gebruikt in mobiele telefoons.
De belangrijkste technische parameters van het objectief
Resolutie: resolutie van de camera, die gerelateerd is aan de resolutie van de lens en sensor.
FoV (View Field): kan in brede hoeken schieten.
Fokusafstand: De afstand van het brandpunt van de lens tot het midden van de lens. Het beeld is het helderst op het brandpunt.Het gebied voor en achter de scherpstelling dat binnen een bepaald bereik helder blijftHet is gerelateerd aan diafragma, afstand van het object, brandpuntsafstand en sensor. Hoe groter de diafragma of hoe dichter je bij het object bent, hoe kleiner de scherptediepte.
Afsluitingscoëfficiënt F: F (afsluitingscoëfficiëntwaarde) = f (branderlengte) / D (afsluitingsgatdiameter).de diafragmacoëfficiënt wordt gewoonlijk gebruikt om indirect de relatieve diafragmaomvang uit te drukken, zoals f/1.4, f/2, f/2.8, enz., f/1.4 is gelijk aan F1.4Het omgekeerde van de diafragma coëfficiënt wordt de relatieve diafragma genoemd.
TV-vervorming: loop- of speldkussingvervorming.
Hoofdtechnische indicatoren van de sensor
Gevoeligheid ISO: de lichtgevoeligheid van de sensor.
Donkere schaduw/stroom (mv/sec, pA/cm2): geluid van het beeld van de sensor. De spanningswaarde die door een pixel in 1 seconde bij kamertemperatuur in een volledig donkere omgeving wordt gegenereerd.
Dynamisch bereik (dB): de verhouding van de maximale onverzadigde fotostroom tot de minimale detecteerbare fotostroom. DR = 20log10 ((i_max / i_min).
Signal-ruisverhouding (dB): de verhouding tussen signaalspanning en geluidsspanning.
Witte balans: Herstel van witte voorwerpen tot wit onder elke lichtbron.De nauwkeurigheidsindicator is het kleurverschil ΔC tussen de werkelijke kleur van de 18 graden grijze kaart en de ideale kleur nadat de witbalans is gestabiliseerd, die in het algemeen binnen 10 moeten liggen.

 

2. Camera-gerelateerde concepten
AF (Auto Focus) automatische scherpstelling.

OIS (Optical Image Stabilizer) optisch beeldstabilisatieapparaat: anti-schudden.motoren met stemspiraal en bestuurders-IC's.

VCM (voice coil motor): wordt gebruikt voor autofocus en anti-shake, en kan de lenspositie aanpassen.