Analyse van de basiskennis van de camera van de mobiele telefoon

December 30, 2023

Laatste bedrijfsnieuws over Analyse van de basiskennis van de camera van de mobiele telefoon

Pixel: Wat gewoonlijk "XXX miljoen pixels" wordt genoemd, verwijst eigenlijk naar de resolutie van de camera.de kleinste lichtgevoelige eenheid) in de camera sensorBijvoorbeeld, 5 miljoen pixels betekent dat er 500 pixels in de sensor zitten.Tienduizend pixels is hetzelfde als het aantal pixels in een mobiel telefoon scherm dat bepaalt of het scherm heeft een resolutie van 720p of 1080p.

 

Bepalen pixels de foto kwaliteit?

 

Over het algemeen wordt aangenomen dat hoe hoger de pixels van de camera zijn, des te helderder de genomen foto's zijn.Het enige wat de pixels van de camera kunnen bepalen is de resolutie van de foto's die het maaktHoe hoger de resolutie van de afbeelding, hoe groter de afbeelding, maar niet hoe helderder.

 

Echter, de huidige mainstream mobiele telefoonschermen zijn 1080p niveau (1920×1080 pixels).Of het nu gaat om een foto van 4208×3120 pixels genomen door een 13-megapixel camera of een foto van 3200×2400 pixels genomen door een 8-megapixel camera, is het buiten het interpretatiebereik van een 1080p-scherm. , zal uiteindelijk worden weergegeven met 1920×1080 pixels, dus er is geen verschil in de helderheid gezien door het blote oog.

Wat zijn de voordelen van hoge pixels?

 

De grootte van de afbeelding die met een camera met hogere pixels is gemaakt is groter.Het 4208×3120 pixel monster genomen door de 13-megapixel camera kan 17 inch foto's afdrukkenDe 3200×2400 pixel sample van een 8-megapixel camera begint wazig te worden wanneer deze over 13 inch wordt afgedrukt.

 

Aangezien pixels niet de belangrijkste factor zijn bij het bepalen van de beeldkwaliteit, wie dan wel?

 

Hoewel CCD-sensoren een goede beeldkwaliteit hebben, zijn ze duur en niet geschikt voor mobiele telefoons.CMOS-sensoren worden het meest gebruikt op het gebied van mobiele telefoons vanwege hun lager stroomverbruik, prijs en uitstekende beeldkwaliteit.

laatste bedrijfsnieuws over Analyse van de basiskennis van de camera van de mobiele telefoon  0

CMOS-sensoren zijn onderverdeeld in twee soorten: achteruitverlicht en gestapeld.Sony's achterverlichting sensor is gebrandmerkt "Exmor R" en de gestapelde sensor is "Exmor RS".

 

Relatief gesproken, hoe groter de sensor, hoe beter de lichtgevoelige prestaties, hoe meer fotonen (grafische signalen) het vangt, hoe lager de signaal-ruisverhouding,en hoe beter het beeldend effectEen grotere sensor zal echter de grootte en het gewicht van de mobiele telefoon vergroten. Verhoogde kosten.

laatste bedrijfsnieuws over Analyse van de basiskennis van de camera van de mobiele telefoon  1

De opkomst van de achteruitverlichte sensor lost dit probleem effectief op.effectief verbeteren van de beeldkwaliteit bij weinig licht.

 

In augustus 2012 bracht Sony een nieuwe gestapelde sensor (Exmor RS CMOS) uit.Het belangrijkste voordeel van de gestapelde sensor is dat het aantal pixels hetzelfde blijftAls de situatie verandert, kan het verkleinen van de sensorgrootte ook worden opgevat als, wanneer het aantal pixels hetzelfde is als dat van de achteruitverlichte sensor,de grootte van de gestapelde sensor zal kleiner zijn, waardoor ruimte wordt bespaard en de telefoon dunner wordt. Een aansteker.