99% van de mensen die camera modules kopen, negeert dit!

October 21, 2023

Laatste bedrijfsnieuws over 99% van de mensen die camera modules kopen, negeert dit!

Wanneer we een camera kopen, geven we meestal prioriteit aan gemeenschappelijke functies en parameters zoals resolutie, of het een microfoon heeft en of het bestuurderloos is.We besteden er vaak niet veel aandacht aan., of we kennen het specifieke verschil niet, namelijk de "horizontale kijkhoek (HFOV)".

 

De horizontale kijkhoek van de camera kan ruwweg worden begrepen als de breedte van ons gezichtsveld, dat ook de breedte van het beeld vertegenwoordigt.De kijkhoek van een algemene camera varieert van 60° tot 120° (voor referentie)De horizontale kijkhoek van onze ogen is ongeveer 120°).

 

Aangezien het lensbeeld een rechthoek is, is de kijkhoek in drie soorten verdeeld: horizontale kijkhoek, verticale kijkhoek en diagonale kijkhoek.De horizontale kijkhoek is de focus waar we aandacht aan moeten bestedenOmdat sommige fabrikanten alleen de diagonale kijkhoek markeren, kiezen wij bij aankoop voor de parameters van de horizontale kijkhoek.De onderstaande hoeken verwijzen ook naar de horizontale kijkhoek.

laatste bedrijfsnieuws over 99% van de mensen die camera modules kopen, negeert dit!  0

Er is niet veel te zeggen, nu de "bekende" woorden zoals online lessen en videoconferenties ons terug naar de computer hebben gebracht.de breedte van de beelden die door verschillende camera's worden geproduceerd is verschillendIn het kader van het onderzoek naar de mogelijkheden voor het verzamelen van foto's van verschillende camera's (met uitzondering van de foto's van een bijeenkomst met meerdere personen, de volgende inhoud) is het mogelijk om de foto's van verschillende camera's te vergelijken en te selecteren.werd onder dezelfde omstandigheden op ongeveer een meter afstand van de camera opgenomen):

 

1In de eerste plaats zijn het de ingebouwde computer en een aantal externe camera's. Aangezien hun horizontale kijkhoek over het algemeen 60° is, kan de andere partij in principe slechts één persoon zien.En het is niet makkelijk om het hele bovenlichaam in te rammen.Tenzij het onder extreme omstandigheden niet mogelijk is, maak deze camera je eerste keuze.

 

Demonstratie van de hoek:

laatste bedrijfsnieuws over 99% van de mensen die camera modules kopen, negeert dit!  1

Demonstratie van de ingebouwde camera van de computer: het kan in principe alleen het hoofd tot aan de schouders inlijsten, en er is niet veel ruimte voor beweging aan beide zijden.

laatste bedrijfsnieuws over 99% van de mensen die camera modules kopen, negeert dit!  2

2Het is een camera met een horizontale kijkhoek van ongeveer 90°. Je kunt een grotere lege ruimte zien, het beeld is duidelijk breder, je kunt de omgeving aan beide kanten zien,en er is geen druk om karakters te selecteren. Het is meer geschikt voor ons om te communiceren met leraren in online lessen. Gebruikt in scenario's zoals live product display, kleine familie video communicatie, enz.,de elementen die op het scherm worden weergegeven zijn rijker, wat een betere video-ervaring zal opleveren.

 

Demonstratie van de hoek:

laatste bedrijfsnieuws over 99% van de mensen die camera modules kopen, negeert dit!  3

De onderstaande afbeelding is een demonstratie van (autofocus +90°), met een breder zichtbereik:

laatste bedrijfsnieuws over 99% van de mensen die camera modules kopen, negeert dit!  4

Daarom moeten we bij het kiezen van een camera, naast de basisvoorwaarden zoals resolutie en beeldkwaliteit,we moeten ook rekening houden met onze werkelijke toepassingsscenario's en het perspectief van de camera in overweging nemen om een betere video-ervaring te bieden.