Als u vaak mobiele telefooncamera's gebruikt, zeg dan niet dat u deze principes en verpakkingsmethoden niet kent.

February 24, 2024

Laatste bedrijfsnieuws over Als u vaak mobiele telefooncamera's gebruikt, zeg dan niet dat u deze principes en verpakkingsmethoden niet kent.

Een mobiele telefooncamera is een schietapparaat op een mobiele telefoon dat stilstaande foto's of korte video's kan opnemen.De mobiele telefoon camera module is samengesteld uit PCB bord, FPC, lens, lenshouder, houder, kleurfilter, sensor en andere componenten.

 laatste bedrijfsnieuws over Als u vaak mobiele telefooncamera's gebruikt, zeg dan niet dat u deze principes en verpakkingsmethoden niet kent.  0

Het werkingsprincipe van de camera-module van de mobiele telefoon: de scène wordt door de lens vastgelegd en het opgelegde optische beeld wordt op de sensor geprojecteerd.Het optische beeld wordt vervolgens omgezet in een elektrisch signaal.Het elektrische signaal wordt vervolgens omgezet in een digitaal signaal door middel van analoge-digitale conversie, en het digitale signaal wordt verwerkt door DSP. , en vervolgens naar de processor van de mobiele telefoon gestuurd voor verwerking, en uiteindelijk omgezet in afbeeldingen die op het scherm van de mobiele telefoon te zien zijn.

 

Er zijn twee verpakkingsmodi voor mobiele telefooncameramodules: COB (ChipOnBoard) en CSP (ChipScalePackage).COB (Chip on Board) betekent dat de lichtgevoelige chip via gouden draad aan het substraat is gebonden, en vervolgens worden de lens en de beugel (of motor) aan het substraat gebonden. Op het substraat wordt de CSP (ChipScalePackage), de lichtgevoelige chip, met SMT aan het substraat gelast.en vervolgens worden de lens en de beugel (of motor) aan het substraat gebondenHoewel beide als twee verpakkingsmodussen worden gebruikt, hebben ze verschillende voordelen en nadelen in toepassingen van mobiele telefooncameramodules.

laatste bedrijfsnieuws over Als u vaak mobiele telefooncamera's gebruikt, zeg dan niet dat u deze principes en verpakkingsmethoden niet kent.  1

Voordelen van COB-verpakkingen: COB-verpakkingen omvatten meerdere assemblage- en verpakkingstests van beeldsensoren, lenzen, lenshouders, optische filters, motoren, schakelborden,voor- en achterdekken en andere onderdelenHet heeft ook een hogere beeldkwaliteit. Het heeft de voordelen van goede prestaties, lage verpakkingskosten en lage modulehoogte.effectief ruimte besparen.

 

Nadelen van COB-verpakkingen: de nadelen van COB-verpakkingen zijn dat ze gevoelig zijn voor verontreiniging tijdens het productieproces, hoge milieueisen hebben,hoge kosten van procesapparatuurIn het geval van de camera-modules is het in de droptest gemakkelijk voor deeltjes om uit te schudden.Het productieproces wordt verkort, maar dit betekent ook dat de technische moeilijkheden bij het maken van modules sterk zullen toenemen, wat de rendementen zal beïnvloeden.

 

Het voordeel van CSP-verpakkingen is dat het verpakkingsgedeelte wordt afgerond door het front-endproces en omdat de CSP-verpakte chip met glas is bedekt, heeft deze minder reinigingsvereisten.betere opbrengst, lage kosten van procesapparatuur en korte procestijd.

Nadelen van CSP-verpakkingen: slechte lichtdoorlaatbaarheid, hogere prijs, hogere hoogte, achterlichtpenetratie spookverschijnsel.

 

In feite is het grootste verschil tussen CSP en COB dat het lichtgevoelige oppervlak van de CSP-pakketchip wordt beschermd door een glaslaag, terwijl COB dat niet is en gelijkwaardig is aan een blote chip.Vergeleken met CSP-verpakkingenDe COB-verpakking heeft vele voordelen, met name door de hoogte van de camera-module te verlagen.Toch, omdat COB-verpakkingen zeer hoge eisen stellen aan een stofvrije omgeving, is de huidige productopbrengst zeer laag.een aanzienlijk aantal binnenlandse fabrikanten maakt nog steeds gebruik van CSP-verpakkingstechnologie, en veel bedrijven gebruiken beide technologieën tegelijkertijd.